Geen geluid wingsplatinum 5

Gebruikersavatar
Jan Roeleveld
Berichten: 199
Lid geworden op: di 17 sep 2013, 19:21
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Geen geluid wingsplatinum 5

Berichtdoor Jan Roeleveld » do 06 sep 2018, 11:48

Ite,

Die foutmelding krijg je als je bij de opties Geluiskaarten WDM bij stereo-uitgang 1 een vinkje hebt gezet bij SPDIF/AC3.
Weghalen dus. En ik neem aan dat de naam van die geluidskaart daar staat bij uitgang 1...?
Succes..!

Groeten,

Jan

Ite Boersma
Berichten: 33
Lid geworden op: wo 16 okt 2013, 11:26

Re: Geen geluid wingsplatinum 5

Berichtdoor Ite Boersma » do 06 sep 2018, 20:51

Hallo Jan,

Als ik bij opties geluidskaarten kies komt de melding, ( De opgegeven opmaak wordt niet ondersteund of kan niet worden omgezet. Gebruik de functie Capaciteit om de ondersteunde opmaken te bepalen) Als ik dan verder wil kijken, loopt bij iedere actie die ik neem Wings Platinum vast.
En nu breekt er paniek uit bij mij, ik heb namelijk na een kleine verandering in het audio menu, de zaak opgeslagen, gelukkig had ik nog een copie op een andere schijf staan, op delfde manier in het menu audio,bij afsluiten opslagen aangetikt, gevolg, je raad het al, ook weg. Was ik maar nooit aan een nieuwe computer begonnen, Ik zal morgen proberen om met recuva de zaak te redden,

een niet zo opgewekte groet,

Ite

Ite Boersma
Berichten: 33
Lid geworden op: wo 16 okt 2013, 11:26

Re: Geen geluid wingsplatinum 5

Berichtdoor Ite Boersma » vr 07 sep 2018, 20:48

Hallo Jan/Cunno,

Ik heb nog een backup gevonden van mijn per ongeluk gewiste show in de map van autobackup, dus weer verder gegaan met "geluidskaart", uit de Creative audigy Rx krijg ik geen signaal meer uit omdat ik wat instellingen veranderd heb, welke weet ik niet meer, dus de Creative audigy kaart heb ik weer uit mijn pc gehaald, gewoon om de reden dat deze kaart niet doet wat hij moet doen.
De audiokaart in het moederbord wil niet samen werken met WP, wat voor kaart kan ik het beste aanschaffen die zondermeer met WP gaat werken

Ite Boersma
Berichten: 33
Lid geworden op: wo 16 okt 2013, 11:26

Re: Geen geluid wingsplatinum 5

Berichtdoor Ite Boersma » vr 07 sep 2018, 21:01

Nog een kleine toevoeging op mijn vorig bericht, ik begrijp niet waarom ik wel geluid heb met het afspelen van een exe presentatie in samenwerking met de geluidskaart welke in het moederbord zit en vanuit de tijdlijn in WP niet.

Vriendelijke groet,

Ite

Gebruikersavatar
Cuno Wegman
Berichten: 333
Lid geworden op: vr 15 feb 2013, 16:25
Contacteer:

Re: Geen geluid wingsplatinum 5

Berichtdoor Cuno Wegman » vr 07 sep 2018, 22:20

Hallo Ite,

Als het geluid van een exe wel goed hoorbaar is, dan is dat eigenlijk een teken dat de geluidskaart bruikbaar is, ook voor WP (een exe die je met WP maakt, is eigenlijk gewoon WP maar dan zonder zichtbare tijdlijn).
Alleen gebruikt de exe altijd de geluidskaart die binnen Windows al standaard is ingesteld, terwijl je binnen WP zelf kunt kiezen welke geluidskaart gebruikt moet worden.

Mijn verwachting is nog steeds dat het probleem ergens in de instellingen van WP zit, maar blijkbaar zien we de fout nog over het hoofd.

Voor de zekerheid toch nog even een paar controle-vragen:
- je hebt bij de audio-instellingen (Extra - Opties - Globale opties) gekozen voor Geluidskaarten WDM
- onder Kanaalkeuze staat Uitgangen 1-8
- onder Instellingen is het rondje WDM gekozen
- onder Stereo-uitgangen staat op de eerste regel jouw geluidskaart geselecteerd
- onder Stereo-uitgangen staat op geen enkele regel het vakje SPDIF/AC3 ingeschakeld

Als dat allemaal zo is, en het werkt nog niet, dan:
Een voorstel voor een (rigoreuze) herstelactie: WP laten denken dat het net geïnstalleerd is, en WP zelf de standaardwaarden moet instellen.
Je zult daarbij wel opnieuw de vrijgavecode(s) moeten invoeren voordat je WP weer kunt gebruiken. Dus schrijf deze eerst even op:
- open WP
- klik in de werkbalk op de i (of kies in het menu voor ? - Info over Wings 5...
- klik op Wings 5 licentie... om het dongle-nummer en de vrijgavecodes te zien.

Daarna:
- ga naar Extra - Map openen - Instellingen. Deze map wordt nu in de Verkenner geopend.
- sluit WP (maar laat de zojuist geopende map nog wel open)
- geef het bestand Wings5.ini een andere naam (het kan zijn dat ".ini" op jouw computer niet getoond wordt)
(klik op het bestand, druk op F2 en wijzig de naam en druk op Enter [of: klik op het bestand, Ctrl+C, Ctrl+V, wis het bestand Wings5.ini])
- open WP (en voer de vrijgavecodes weer in).

Als het dan nog niet werkt, moet ik toch langzamerhand aan een driver-probleem gaan denken.
AVé,
Cuno

Ite Boersma
Berichten: 33
Lid geworden op: wo 16 okt 2013, 11:26

Re: Geen geluid wingsplatinum 5

Berichtdoor Ite Boersma » za 08 sep 2018, 09:35

Hallo Cuno,
Ik heb gedaan zoals je het omschreven hebt, en waarlijk, het werkt!
Ik ben opgelucht dat het weer lekker loopt, WP die nu opgestart is in de duitse taal, ik heb nog niet kunnen vinden waar ik de code voor het nederlands moet invoeren, maar waar het om ging is gelukkig opgelost.

Vriendelijke groet, Ite

Gebruikersavatar
Cuno Wegman
Berichten: 333
Lid geworden op: vr 15 feb 2013, 16:25
Contacteer:

Re: Geen geluid wingsplatinum 5

Berichtdoor Cuno Wegman » za 08 sep 2018, 10:15

Hallo Ite,

Normaliter vraagt WP bij het starten om de Nederlandse vrijgavecode (als WP eenmaal goed werkt en constateert dat de WIndows-versie Nederlands is).
Als dat niet gebeurt, kun je het oude wings5.ini-bestand (dat je een andere naam gegeven hebt) openen met Kladblok en zoeken naar het deel met de naam "[Languages]"
Dat is een blok van een paar regels tekst.
Dat blok kun je kopiëren naar het nieuw gemaakte bestand Wings5.ini.
Dit moet je uiteraard doen, terwijl WP NIET gestart is.

Daarna kun je WP starten en via Extras - Optionen - Globale Optionen - Arbeitsoberfläche - Sprache de taal Niederländisch kiezen en WP opnieuw starten.
AVé,
Cuno

Ite Boersma
Berichten: 33
Lid geworden op: wo 16 okt 2013, 11:26

Re: Geen geluid wingsplatinum 5

Berichtdoor Ite Boersma » za 08 sep 2018, 11:18

Hallo Cuno,
Hartelijk voor je onuitputtelijk hulp, zonder de hulp van jou zou het een hopeloos geval worden met mij!

Vriendelijke groet, ite

Gebruikersavatar
Jan Roeleveld
Berichten: 199
Lid geworden op: di 17 sep 2013, 19:21
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Geen geluid wingsplatinum 5

Berichtdoor Jan Roeleveld » za 08 sep 2018, 12:21

Ite,

Fijn dat het opgelost is en ik sluit me graag aan bij de complimenten voor de tomeloze, onvermoeibare en altijd weer behulpzame Cuno!

Jan