presentatie wings 5 openen in wings 6

Peter Panhuijzen
Berichten: 16
Lid geworden op: ma 03 mar 2014, 21:18

presentatie wings 5 openen in wings 6

Berichtdoor Peter Panhuijzen » wo 02 mei 2018, 19:54

In een presentatie gemaakt in Wings 5 komen op een bepaald moment 3 kinderkopjes vanuit het midden van het beeld te voorschijn en gaan elk naar een hoek van het beeld.
Ik open deze serie in Wings 6 en dan komen de kopjes in het midden van het beeld gedeeltelijk over elkaar. Wat heb ik fout gedaan ??

Gebruikersavatar
Cuno Wegman
Berichten: 363
Lid geworden op: vr 15 feb 2013, 16:25
Contacteer:

Re: presentatie wings 5 openen in wings 6

Berichtdoor Cuno Wegman » do 03 mei 2018, 21:02

Hallo Peter,

In principe zou een serie die met WP5 gemaakt is, zonder problemen ook in WP6 tot hetzelfde resultaat moeten leiden.

Jouw probleem lijkt wel op een situatie van een gebruiker die hierover in het Duitse forum een vraag stelde.
Daar bleek de oorzaak te zijn: het gebruik van de Delete-toets om een object uit de tijdlijn te verwijderen.
Blijkbaar hadden enkele keyframes in enkele objecten de status "geselecteerd" en werden deze gelijk met een ander geselecteerd object verwijderd.

Of dit ook bij jou de oorzaak kan zijn geweest, kun je eenvoudig vaststellen door de oorspronkelijke WP5-show opnieuw in WP6 te openen en dan, zonder verdere aanpassingen, af te spelen.
Als het probleem dan weg is, is de oorzaak gevonden. Als het probleem niet weg is, dan volgt het bekende recept: stuur mij het WP5-showbestand, dan kijk ik hoe die show zich op mijn computer gedraagt...
AVé,
Cuno

piet bakker
Berichten: 52
Lid geworden op: vr 27 dec 2013, 23:39
Locatie: Heiloo

Re: presentatie wings 5 openen in wings 6

Berichtdoor piet bakker » wo 19 sep 2018, 14:11

Wat mij opvalt is met sprongsysteem in WP6 Pro, dat na elke sprong naar een andere tijdlijn, het programma in de pauze stand valt. In Wp 5 niet, ik heb het probleem nog niet kunnen achterhalen. De marker is een positie marker en geen pauze. Zijn er gebruikers met een gelijke ervaring of de oplossing?

Piet Bakker.

Gebruikersavatar
Cuno Wegman
Berichten: 363
Lid geworden op: vr 15 feb 2013, 16:25
Contacteer:

Re: presentatie wings 5 openen in wings 6

Berichtdoor Cuno Wegman » wo 19 sep 2018, 20:58

Hallo Piet,

Bij de sprongen tussen tijdlijnen zit er een klein verschil tussen WP5 en WP6, waarbij (theoretisch) WP6 het juiste/beoogde gedrag vertoont.

Je maakt gebruik van de trigger "TIjdlijn - Naar marker springen/spring naar positie". Als dat bij WP5 gebeurde in een stand waarbij de weergave actief was (trigger gestart vanuit een tijdlijn) werd deze status behouden en ging de weergave verder.
Als de trigger vanuit stilstand werd gestart (funtietoets of controlepaneel tijdens stilstaande show), werd alleen de sprong uitgevoerd en bleef de serie stilstaan.
In WP6 is het gedrag van deze trigger nu altijd: ga naar de aangegeven positie en wacht daar.

Als je wilt dat de serie vanaf dat punt gelijk gaat lopen, moet je gebruik maken van de trigger "Tijdlijn - Presentatie starten" of "Tijdlijn - Weergave". Het verschil tussen deze twee: Presentatie starten start de weergave altijd full-screen (net als F5), en Weergave start de weergave in het huidige formaat van het screen (net als Ctrl+F5 of spatiebalk)

Er is nu een eenduidig, en voorspelbaar, verschil tussen "ga naar positie X en wacht daar" en "ga naar positie X en speel af".

Daarnaast kun je nog last hebben van een ander probleem: de Remote-Index van de tijdlijn en de marker waar je naar toe springt, moet minimaal de waarde 1 hebben. Bij WP5 mocht die waarde ook nog 0 zijn.
AVé,
Cuno

piet bakker
Berichten: 52
Lid geworden op: vr 27 dec 2013, 23:39
Locatie: Heiloo

Re: presentatie wings 5 openen in wings 6

Berichtdoor piet bakker » do 20 sep 2018, 07:31

Beste Cuno,

Wat een kwaliteit wordt er weer geleverd, het functioneert nu wel. Toch wel enige frustratie dat ik het niet uit de helptekst distilleer, dan wel bij veranderingen. De remote index werd reeds zo toegepast.

Bedankt weer,

Piet Bakker.